Blogga under speciella perioder

Att driva en blogg innebär inte bara att du når ut till andra och att andra kan läsa om dina tankar, känslor och sysslor om dagarna, det innebär att även du kommer kunna göra det i framtiden. En blogg blir under hela din bloggtid ett arkiv för just den perioden i ditt liv. Därför kan det vara kul att blogga under speciella perioder i din liv som till exempel under graviditeten.

Det är många bloggare som bloggar under sin graviditet. Är man dessutom ledig under graviditeten har man tid till dessa extra detaljer som gör bloggen bra och speciell, som till exempel bra bilder, tävlingar som baserar sig på din graviditet (till exempel, “tror ni det är en kille eller en tjej?” dem som sedan gissar rätt drar du en vinnare från etc.) m.m.

Även inför sitt bröllop finns det dem som väljer att dela med sig av all planering över nätet. Idag finns det till och med tjänster där man kan skapa speciella bröllopsbloggar för att låta familj och vänner vara med hela vägen från frieri till den stora dagen.

Känner du att internet känns som en osäker källa för att ha kvar denna information på, ifall den skulle försvinna etc. så är en bra idé att göra en bok av denna period. Detta behöver inte bli dyrt eller produceras för att sedan säljas i någon bokaffär, utan det jag menar är att man själv kan göra denna bok genom att skriva ut de inlägg du/ni valt ut och sedan snöra ihop dem. Svårare än så behöver det inte vara och det blir dessutom ett fantastiskt minne för både er som föräldrar och för erat barn som så småningom kommer kunna läsa om detta.