Bloggarnas påverkan på nätet

office-620822_640Att läsa och själva skriva bloggar är någonting som många använder nätet till. Idag finns det hundratusentals svenska bloggar registrerade på olika bloggportaler och via egna webbadresser. Men utöver bloggandet så finns det så otroligt mycket mer som man kan göra med nätet och de vet du säkert redan om. Men någonting som du kanske inte har tänkt på är hur pass ihopkopplade bloggarna idag är med de andra saker som vi gör på internet.

När man vill ha reda på information kring någonting eller kanske få hjälp med hur man gör vissa saker, så tar många till nätet för detta. Man gör oftast en vanlig sökning och letar efter den sida som passar bäst in på det man vill veta mer om. Ibland kanske man dock inte vet om källan i sig är trovärdig och man tvekar då på om man kan lita på det som man läser. Om man istället följer en bloggare som i sin tur själv har gjort detta och sedan tipsar om bra sätt att göra detta på, så anser många att detta är en mer trovärdig källa.

Även när det kommer till att handla saker så är med många som idag gör detta över nätet. Idag kan man handla så mycket mer saker än bara kläder på nätet. Man kan klicka hem allt ifrån möbler och cyklar till marksten och hustak, för att underlätta sin inhandling. Du behöver då inte åka runt till flera olika butiker för att leta efter den produkt som passar dina behov och önskemål, utan kan enkelt bläddra mellan de utbud som finns på bara några minuter.
Fast att du kanske inte tänker på det, så kan även bloggarna ha en inverkan på dig när det kommer till vad du väljer att köpa över nätet. Många bloggare blir idag sponsrade till att skriva om produkter så att du som läsare ska bli mer benägen att välja just dessa.

Att bloggare utvidgar sitt nätverk genom att även vara aktiva på andra sociala medier är idag mycket vanligt. Detta gör att läsarna får en ännu närmare relation till bloggaren, samt att denne i sin tur kan locka till sig fler läsare.  Om du väljer att följa dina favoritbloggar i olika sociala medier så kommer deras uppdateringar att dyka upp bland de olika saker som du själv och dina vänner skriver. Detta gör att du kommer i direkt kontakt med bloggaren, även när du inte är inne på dennes blogg.

Alla dessa saker är tydliga exempel på hur pass stor inverkan bloggarna som du läser har på ditt liv. De kan påverka våra åsikter i allt ifrån vilken tröja vi ska köpa till vilket sätt som är rätt att sätta kakel på.