Skapa en ordningsam blogg

home-office-336378_640Att skapa en blogg som människor väljer att besöka igen är inte det lättaste. Den måste vara intressant, ha bra bilder, bra text, vara annorlunda, inte vara för annorlunda, ja ni förstår. Allt måste på något vis stämma och höra ihop, vilket inte alltid är det lättaste att ordna. Dessutom måste du orka hålla igång detta projekt kontinuerligt så att även besökarna kommer in kontinuerligt. Framförallt behöver man hålla ordning, en blogg med god ordning och lättsamt “system” där man enkelt hittar det man söker efter är alltid mest uppskattat.

Med ordning menas till exempel:

  • Ordentliga kategorier. Hellre många och tydliga kategorier än få och röriga med felplacerade inlägg.
  • En sökruta. Med denna kan dina läsare enkelt hitta det dem söker efter utan att behöva leta genom hela arkivet.
  • Kalender eller liknande för arkivet. Att kunna se alla månader då bloggen är uppdaterad är ett stort plus då läsarna enkelt kan klicka sig tillbaka till den månad dem vill läsa om.
  • En enkel, lätt men snygg design. Denna punkt kan vara den svåraste. Kan du inte fixa din design själv så finns det alltid folk att anlita som kan göra det men det bästa vore om du kan få hjälp av någon som vet mer, utan att behöva betala.
  • En presentationstext. Det är viktigt med en bra presentationstext. Läsarna ska veta vems blogg dem läser och vem du är som människa, vilket du lätt kan beskriva i en presentationstext. Texten behöver inte vara lång, bara den är innehållsrik.

Självklart ska du utforma din blogg efter din smak och ditt tycke men att ha en ordningsam och lätthanterlig blogg ger garanterat ett bättre intryck på dina besökare. Gör du dessutom ordningen på ditt sätt så har du fortfarande en unik och personlig blogg!